Prajitura cu zmeura si frisca

de Julie in Prajituri, 28 Apr 2011 | 16312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  •  5 linguri ulei,
  • esenta de vanilie.
  • Stratul 1:  
  • 1 plic cu praf de budinca,
  • 500 ml lapte,
  • 100 g ciocolata alba.
  • Stratul 2:
  •  300 g zmeura,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 100 ml apa,
  • 1 plic gelatina.
  • Stratul 3:  
  • 300 g frisca lichida.
  • Decor:    
  • 50 g  fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si frisca:

Blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca.

Stratul 1:

Budinca se amesteca cu zaharul si laptele; se pun la fiert amestecand continuu pana se ingroasa; se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la topirea acesteia. Budinca se toarna imediat peste blat.

Stratul 2:

Apa si zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat, se adauga zmeura (proaspata sau congelata) si se lasa sa fiarba cateva clocote. In piureul obtinut se adauga gelatina, inmuiata in apa si topita pe baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde peste stratul de budinca. Dupa ce totul se raceste bine, se intinde si stratul 3 din frisca batuta. Se decoreaza cu fulgi de migdale maruntiti. Se taie in cuburi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ALIGIULIA 1

17.12.2013, 22:32

scuza-ma dar in budinca de vanilie daca pui ciocolata la topit devine roza?sau ai pus colorant

multumesc

AngelicaOnofrei 1

26.07.2017, 23:55

la prajitura nota20? la primul strat ce fel de budinca de vanilie? se pune?

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea