Prajitura cu zmeura si frisca

de Rocsi in Prajituri, 8 Sep 2014 | 8389 vizualizari

 

Un dulce aromat si usor de preparat, cam asa este prajitura asta! Nu o aveam in plan, insa cum primul desert l-am ratat putin si vroiam sa ii trimit bunicii ceva dulce, astazi de ziua ei de nume, m-am organizat repede, si cu ce aveam prin frigider am pregatit bunatatea asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 140 gr faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 plic ness
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr zmeura
  • 3 linguri rase de zahar
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura zahar pudra
  • ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si frisca:

Blatul:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.

Adaugam laptele, praful de copt, ness-ul si extractul de vanilie.

Cernem cacaoa, faina si le incorporam treptat in compozitia de mai sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm am folosit) si turnam compozitia in ea.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 minute (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata il scoatem, il desprindem de pe hartia de copt, il intoarcem si il punem tot in tava.

Umplutura:

Zmeura (eu am avut congelata) o punem intr-o cratita cu zaharul si apa.

Le transferam pe foc si cand zmeura s-a decongelat, zaharul s-a topit, incorporam amidonul, pe care il dizolvam cu 2 linguri de apa rece.

Luam jeleul de pe foc si il turnam fierbinte peste blat, apoi lasam sa se raceasca.

Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.

Punem un strat de frisca peste jeleul racorit, apoi cu un pos ornam.

Deasupra decoram cu ciocolata taiata bucatele si zmeura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise