Prajitura Desteapta

de getix in Prajituri, 2 Oct 2014 | 9419 vizualizari

 

Pentru cei care iubesc vanilia este prajitura ideala, simplu de facut si rapid

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 9 oua
  • 200 g faina
  • 200 g unt topit
  • 250 g zahar
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • putina sare
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema.

Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica.

Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu.

Punem si esenta.

Abusurile se bat spuma, apoi adaugam zaharul vanilat si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa.

Incorporam putin cate putin albusurile in prima compozitie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si introducem la cuptor pentru cca 1 ora, la 180 grade.  Multi spun sa nu deschizi cuptorul, eu am verificat-o dupa vreo 30 de minute de copt si totul a fost ok. Nu s-a lasat.

 Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Bine ar fi sa stea pana a doua zi. Se serveste pudrata cu zahar .  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

03.10.2014, 19:08

getix 1

03.10.2014, 20:16

Multumesc bucatarsi : Ina, Cleme, Adele,Rocsi, Andreea, Claudia, Motan, Alina, ANnca, Daniela, Criss

reisnaor_2006 1

17.10.2014, 09:58

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta