Prajitura din albus si Creme Ole

de Teo in Prajituri, 9 Oct 2011 | 20730 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa, pe care am mancat-o la nepoata mea si mi-a placut foarte mult, asa incat m-am gandit sa o impartasesc cu voi, bucatarasii :) .....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 300 g zahar
  • 400 g fulgi de cocos
  • 8 albusuri
  • 2 plicuri de zahar vanilinat

CREMA:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura cafea/nes
  • 2 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 4 linguri de lapte/frisca lichida

CREMA DE VANILIE:

  • 1 plic Creme Ole
  • 500 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albus si Creme Ole:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor. Pasta astfel rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si sa lasa in cuptor la foc potrivit circa 20 de minute.

Intre timp se fierbe crema de ciocolata. Se intinde peste blatul rece.

"Creme Ole" se mixeaza cu frisca lichida, dupa care se intinde peste crema de ciocolata. Deasupra se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albus si Creme Ole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

laura2002 1

22.04.2013, 12:01

si galbenusurile? nu se folosesc?

Teo 1

28.04.2013, 22:55

Galbenusurile nu se folosesc!mai facem o crema cu ele pentru alta prajitura!

delia64 1

10.11.2014, 16:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi ciocolatoase