Prăjitură din pâine a la Miha

de Mihaela in Dulciuri, 13 Apr 2009 | 18581 vizualizari

 

Nu-i asa ca se mai intampla sa ramana o paine mai veche? ei ce sa faci cu ea, daca inca e buna de mancat.. o prajitura :D .. merge si cu resturi de cozonac, daca mai raman dupa sarbatori..

 

INGREDIENTE

  • o paine mai veche
  • 5 oua
  • 1l lapte
  • 19-20 linguri zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură din pâine a la Miha:

Asadar o paine mai veche, sau cat trebuie pt tava pe care o aveti, se taie felii si se tapeteaza tava. Golurile dintre felii se umplu cu miez de paine. Din 750ml apa, 8-9 linguri zahar si 3-4 linguri cacao se prepara un sirop. Dupa ce a fiert se toarna fierbinte peste paine. Poate pare prea mult sirop dar painea absoarbe tot.

Se separa albusurile de galbenusuri. Din cele 5 galbenusuri, 6 linguri zahar, 1 l lapte, 6 linguri faina si mirodenii se prepara o crema de vanilie care se fierbe la foc mic. Se amesteca continuu, apoi se da la racit un pic dupa care se pune peste painea insiropata.

Cele 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri zahar ca la bezea. Se toarna peste crema de vanilie.

Acum in caietul meu de retete aveam scris ca se da la rece prajitura pt 1-2 ore.. dar nu prea ma incanta ideea de albus crud  si m-am gandit sa o dau la cuptor de data asta, cam 30-40 min.. iar rezultatul arata asa:

Deci dupa preferinta ori la cuptor ori la frigider, ca gustul e bun oricum 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură din pâine a la Miha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele de ecler