Prajitura Dobos

de DIANA B in Prajituri, 16 Iul 2011 | 25067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi Dobos
  • Crema :
  • 8 galbenusuri sau 4 oua intregi
  • 200 g faina
  • 400 g zahar,sau 20 lg fructoza
  • 1 plic zahar van
  • 300 g ciocolata menaj
  • esenta rom
  • 400 g unt 85% grasime
  • 600 ml lapte dulce
  • 2-3 lg cacao neagra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobos:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Faina se amesteca separat cu cacaoa. Se pune laptele peste faina si se amesteca bine inainte de a-l pune pe foc, ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca incontinu sa nu se prinda crema de vas.

Ciocolata se rupe bucati sau se da prin razatoare. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la omogenizare. Cand s-a racit complet, adaugam untul si esenta de rom .

 Asamblare: o foaie ,crema, o foaie, crema...... pana la a 5-a foaie.... apoi pudrati cu cacao sau faceti o glazura de ciocolata.

Se da la rece cateva ore , dupa care se portioneaza si se serveste (eu am lasat-o-n frigider pana a doua zi )

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca