Prajitura dulce-acrisoara cu mousse de lamaie

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 6 Feb 2013 | 3443 vizualizari

 

Racoritoare, pufoasa, delicioasa! Merita incercată!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 150 gr. zahar,
  • 100 gr. faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • coaja rasa a unei lamai.
  • Pentru mousse:
  • 2 oua,
  • 150 gr. zahar,
  • 60 ml. apa,
  • coaja rasa si sucul unei lamai,
  • 1 plic de gelatina granule,
  • 200 gr. branza proaspata de vaci.
  • Pentru glazura:
  • 300 gr. zahar pudra,
  • 50 ml. zeama de lamaie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dulce-acrisoara cu mousse de lamaie:

Tapetam o tava cu diametrul 28 cm.  cu hartie de copt si aprindem cuptorul pentru a fi cald atunci cand intoducem blatul.

Mixam cele patru oua cu zaharul si coaja de lamaie. Cand zaharul s-a topit adaugam putin cate putin faina si praful de copt continuand mixarea la viteza minima.

Turnam aluatul rezultat in tava si o introducem in cuptorul incins pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand s-a rumenit usor la suprafata. Pentru a fi siguri ca s-a copt puteti incerca si testul scobitorii.

Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca, timp in care preparam mousse-ul.

Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul, coaja si sucul de lamaie pana se omogenizeaza. Adaugam branza de vaci putin cate putin si mixam pana mix-ul nostru devine cremos.

Separat mixam foarte bine cele doua albusuri, pana cand intoarcem bolul cu gura in jos si spuma nu curge. Amestecam albusurile putin cate putin cu o spatula de lemn in mix-ul de galbenusuri.

Incorporam in mousse gelatina inmuiata in cei 60 ml. de apa calduta, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Taiem blatul rece  in doua felii egale. Asezam una din foi in tava cu peretii detasabili, apoi adaugam mousse-ul de lamaie si asezam deasupra cea de-a doua felie de blat, iar peste aceasta din urma turnam glazura alba ce se prepara in cel mai simplu mod: amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si gataaa!!

Introducem tava in frigider pentru aproximativ doua ore pentru a se intari mousse-ul.

Cam asta fost tot! In concluzie, va pot spune ca merita sa incercati acest desert simplu de preparat,  mai ales ca nu contine ingrediente greu de achizitionat, iar rezultatul va incanta cu siguranta pe cei ce adora dulciurile pufoase si racoritoare.

 Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dulce-acrisoara cu mousse de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

06.02.2013, 20:22

Sa imi pastrezi o bucatica ca e pe gustul meu

Bucatardinpasiune 1

06.02.2013, 21:11

Rocsi, bucatica din lingurita special pentru tine este!

Mihaela11_jo 1

07.02.2013, 12:31

Foarte apetisanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez