Prajitura "DUO"

de Merisor in Prajituri, 23 Ian 2013 | 41668 vizualizari

 

Am facut o combinatie de foi albe cu foi maro si la fel crema.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Esenta de lamaie
  • 800 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • Esenta de rom
Pentru crema:
  • 1,500 ml lapte
  • 10 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie.
  • 2 linguri cacao
  • Esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "DUO":

Pentru aluat batem bine ouale cu zaharul si sarea, adaugam uleiul si frecam ca la maioneza, apoi punem laptele, putina faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si impartim compozitia in doua.

In prima parte adaugam esenta de lamiae si jumatate din faina si framantam un aluat nu prea tare, dar nelipicios pe care il lasam la odihnit 20 de minute.

In cea de-a doua parte adaugam cacaoa, esenta de rom si restul de faina si la fel framantam si lasam la odihnit.

Facem intre timp crema.

Frecam intr-un tuciulet galbenusurile cu 4 linguri de zahar si sarea, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam apoi adaugam restul de lapte caldut.

Luam 1/3 din compozitie si mutam in alt vas unde vom adauga cacaoa diluata in putin lapte si esenta de rom, iar in compozitia ramasa adaugam coaja si zeama de lamiae.

Fierbem ambele compozitii la foc moale mestecand continuu.

Untul il frecam cu restul de zahar si zaharul vanilat pana rezulta o spuma pe care o impartim la fel ca si cremele dinainte si o incorporam in acestea cand s-au racit, avand grija sa punem putin cate putin din fiecare pana la omogenizarea completa.

 Aluaturile le impartim pe fiecare in doua si coacem patru foi pe dosul tavii pentru cate 8-10 minute la 180 grade.

 Dupa racirea foilor, asezam folie in tava de 30/40 cm si asamblam astfel:foaie neagra, 1/2 din crema alba, foaie alba, crema neagra, foaie alba, restul de crema alba si ultima foaie neagra.

Acoperim cu folie deasupra, punem niste greutati si dam la rece. Se taie de obicei a doua zi cand se inmoaie foile.

Deasupra am ornat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "DUO"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (98)

Merisor 1

29.04.2013, 17:32

Ella, nu e asa multa crema sunt patru foi, dar alea albe de la mijloc se confunda cu crema in poza

Merisor 1

29.04.2013, 17:33

Angy, pune-te pe treaba si fa-o ca e pacat sa poftesti asa

Merisor 1

29.04.2013, 17:34

Va multumesc tuturor! si conducerii care o promoveaza pe facebook

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere