Prajitura Excelent

de ionela2682 in Prajituri, 26 Ian 2013 | 44315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tava 30/20 cm
  • Blat
  • 2 oua mari (sau 3 mici)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 /2 plic praf de copt
  • sare
  • Crema
  • 1 pachet unt
  • 5 lg zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Blatul:

-peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea

-galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam

-in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus

-la final adaugam cacaoa ,omogenizam bine compozitia ,turnam in tava tapetata cu hartie de copt

-coacem aproximativ 15 min la foc mediu pana se rumeneste usor

-lasam sa se raceasca

Crema

-untul  la temperatura camerei si zaharul se mixeaza bine ,adaugam cacaoa, esenta de rom ,omogenizam

Blatul complet racit il vom taia in 4 fasii egale ,ungem cu crema fiecare foaie ,imbracam intreaga prajitura in crema,decoram cu ciocolata topita.

 

 

TIPS-URI

1

OBSERVATII SPECIALE..

2

Va rezulta o prajiturica de 7,5cm latime (aproape 8 daca mai punem si crema )/20 cm lungime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

JUDITH 1

04.04.2013, 19:09

patru fasii - eu inteleg ca tai blatul in patru la lungime si nu la grosime.

marisaconrad 1

14.06.2013, 19:30

cristinne:
Tu fa prajitura te si nu mai comenta aici ce nu-ti convine......prajitura este EXCELENTA!!!!!!!!!!!!!!!!

babi5 1

24.08.2013, 18:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cacao