Prajitura Fanta

de Zamfira in Prajituri, 30 Mar 2012 | 6903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat: ·
  • 6 oua ·
  • 100 ml ulei ·
  • 5 linguri apa ·
  • 2-3 lingurite cacao ·
  • 6 linguri faina ·
  • 1 praf de copt ·
  • 6 linguri zahar ·
  • Crema: ·
  • 250 gr. margarina ·
  • 250 gr. zahar ·
  • 450 gr. branza de vaci ·
  • Glazura Fanta: ·
  • 2 plicuri budinca (de frisca sau vanilie) ·
  • 750 ml. suc fanta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu crema si-l reasezam in tava. 

Urmeaza sa punem crema deasupra si glazura iar marginea detasabila va tine totul pana a doua zi cand glazura va fi intarita, abia atunci vom indeparta marginea de la tava.

Crema: amestecam margarina, zaharul si branza de vaci. Il punem peste blat.

Glazura Fanta: fierbem cele doua budinci cu 750 ml. suc de fanta, (eventual adaugam 2-3 linguri de zahar). Il turnam caldut peste crema de branza.

Tortul se va tine la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si pere