Prajitura Fanta

de annemarry in Prajituri, 19 Oct 2012 | 14730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (150-170 gr)
  • cacao (doar daca vreti sa fie in 2 culori)
  • Crema:
  • un pachet de unt
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml suc Fanta
  • 3 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul, sarea si esenta de rom. Apoi punem galbenusurile peste albusuri, mixam, apoi punem faina. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Mai pastram cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacaoa si apoi o turnam si pe ea in tava. Dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute, 5 minute la foc mare, iar apoi la foc mic.

Crema:

Toate ingredientele le mixam bine de tot.

Glazura:

500 ml din suc se pun la fiert. Praful de budinca se amesteca intr-un bol,cu zaharul si 200 ml de suc. Cand fierbe sucul, se adauga budinca si se amesteca continuu la foc mic.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit blatul,punem crema si intindem uniform,iar deasupra glazura de budinca cu fanta. Dam la rece pentru 1-2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si piersici