Prajitura fructata

de Merisor in Prajituri, 31 Ian 2013 | 5907 vizualizari

 

Prajitura aceasta am prestat-o de ziua lui Adi si am trimis-o la colegii de serviciu.
Initial am vrut s-o fac sub forma de tort, dar fiind mai multi nu cred ca se ajungeau portiile asa ca am optat pentru a o face in tava.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa fiarta
  • Esenta de portocala
  • Coaja rasa de portocala
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri nuca maruntita
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Crema de ciocolata:
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • Visine din compot
  • Crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • Esenta de lamaie
  • Piscoturi simple
  • Piscoturi cu cacao
  • Compot de piersici
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fructata:

Batem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet.

Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamiae, nuca si in final faina amestecata cu praful de copt.

Rasturnam blatul in tava tapetata cu hartie si coacem la 180 grade pentru 40 minute, apoi scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am folosit o tava de 30/40 cm.

Cand se raceste insiropam cu zeama de la compotul de visine.

Crema de ciocolata:

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas cu frisca lichida. Punem vasul la foc mic si mestecam continuu pana la topirea ciocolatei, apoi dam vasul la rece. Dup ace se raceste bine bagam mixerul si mixam pana devine cremoasa, apoi adaugam visinele scurse si amestecam incet.

Crema alba:

Mixam frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand se intareste.

Mixam crema de mascarpone apoi adaugam putin cate putin din frisca intarita coaja rasa de lamiae si esenta si omogenizam.

O lasam si pe aceasta la rece.

Piscoturile le insiropam putin cu zeama de la compotul de piersici.

Daca nu ajunge zeama, mai facem un sirop cu apa, putin zahar si esente.

Asamblare: peste blatul insiropat punem crema de ciocolata, apoi asezam un rand de piscoturi simple, un rand de piscoturi cu cacao si crema alba deasupra.

Ornam cu felii de piersici din compot si dam la rece.

Gustul este urmatorul: blatul dulce-acrisor de la compotul de visine, crema de ciocolata putin amaruie, iar crema alba dulce aromata.

O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fructata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune