Prajitura Gabi

de Adinacarla in Prajituri, 9 Noi 2010 | 10204 vizualizari

 

Ieri am avut si eu doi sarbatoriti ( sotul si fetita noastra cea mare), chiar daca nu m-am simtit eu bine ( ma lupt de cateva zile cu o raceala nasoala) nu am putut lasa sa treaca neobservata ziua de ieri. Si cum nu am avut "putere" de alte pregatiri speciale am facut o prajitura cu nuca, alune si ciocolata...Nu avea nume prajitura mea asa ca i-am dat numele sarbatoritilor mei

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 100g alune
  • 100g nuca
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 400ml lapte
  • 1 budinca cacao
  • 2 linguri zahar
  • 150 g ciocolata
  • Pentru decor am folosit bombonele marunte de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gabi:

Am folosit si nuca si alune deoarece nu am avut suficienta nuca. Alunele si nuca le-am maruntit cu un cutit.

Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa nu va speriati cand vedeti pozele...hartia mea de copt nu este alba). Peste hartia de copt am asezat nuca si alunele.

Din 6 oua, 6 linguri de zahar, 5 linguri de faina si 3 linguri de cacao am facut un blat astfel:

Am separat prima data ouale. Se bat bine albusele cu-n praf de sare si apoi se adauga pe rand cele 6 linguri de zahar. Se adauga si galbenusele pe rand unul cate unu, cand totul este omogen adaugam faina si apoi cacaua.

Blatul astfel obtinut il turnam in tava peste nuca si alune si introducem tava la cuptor. Cand blatul este copt ( a trecut testul scobitorii) scoatem tava. In "gura" tavii asezam un platou si apoi rasturnam prajitura. Desprindem hartia de copt de pe prajitura. Dupa ce am raspurnat prajitura din tava pe platou vom avea nuca si alunele pe partea superioara.

Preparam crema:

Facem o budinca dintr-un plic de budinca de ciocolata, 400ml lapte si 2 linguri zahar. Cand budinca este fiarte punem in ea ciocolata taiata bucati mici si mestecam pana se topeste si amestecul devine omogen.

Turnam crema peste blat si apoi ornam cu bombonele marunte din ciocolata.

TIPS-URI

1

se pot praji putin nuca si alunele inainte de a pune blatul peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gabi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac x 2 (alb & negru)