O prajitura excelenta.
Mi-a placut cum a iesit.
Multumesc Toamna07 pentru reteta.:-*
Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.
Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine.
Am adaugat laptele caldut, coaja de lamaie, faina si praful de sare.
Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute.
Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale.
Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem ,am presarat din amestecul de alune cu zahar si am continuat cu cealalta foaie,si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit.
Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.
1
Eu am pus alune, dar in general se pun nuci macinate.
2
Pentru glazura se poate folosi ciocolata de menaj, lapte si unt, formand un sirop.