Prajitura Igloo

de ianculubita in Prajituri, 14 Feb 2013 | 4981 vizualizari

 

Am vazut pe FB aceasta minunata prajitura dar numita Bomba de inghetata;dupa aspect mi s-a parut foarte buna(stiti ca eu sunt cu aspectul)!!!
Am facut-o si eu,i-am schimbat denumirea pentru ca si reteta e putin modificata;
Daca nu ati facut-o si voi pana acum,va recomand;este grozava!!
Ingredientele nu le dau la gramaj,pentru ca fiind vorba de cozonac putin mai vechi,fiecare le combina in functie de cat cozonac are.

 

INGREDIENTE

  • Cozonac ramas taiat felii
  • inghetata de orice fel
  • fructe confiate
  • ciocolata menaj
  • sirop de fructe(eu am folosit suc obisnuit)
  • nuca de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Igloo:

Un bol rotund tapetat cu folie alimentara cu marginile lasate il imbracam cu felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,alte felii de cozonac,iar inghetata,iar fructe,ultimul rand fiind de cozonac.

Turnam siropul pe margini ca sa fie absorbit de toate feliile,acoperim cu folia si dam bolul la congelator cateva ore.

La servire scoatem prajitura din bol,scoatem folia,mai lasam cateva minute,timp in care topim 2-3 patrate de ciocolata cu 2 linguri de unt apoi turnam peste prajitura iar deasupra presaram nuca de cocos;

se taie si se serveste.

Foarte delicioasa!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Igloo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cappucino si branza