Prajitura "ILEANA"

de Dea_Dea in Prajituri, 26 Mai 2013 | 16503 vizualizari

 

O prajitura minunata , adaptata dupa placul meu !

 

INGREDIENTE

  • Se fac 3 foi
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 9 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • ORNAT:
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "ILEANA":

Se face blatul pentru cele 3 foi.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca. La final se adauga faina . Se pune foaie de copt in tava(20x30), se pune o treime din blat si se da la cuptor 20-25 min, la foc potrivit. Blatul ramas se pune la frigider pana se coace foaia. Cand este coapta foaie se pune pe gratar la racit.

CREMA:

Galbenusurile , esenta de vanilie si zaharul se amesteca incet fara sa faca spuma. Se adauga laptele , se omogenizeaza si se pune pe abur.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Se bate frisca. Cand crema este rece se amesteca cu frisca batuta.

Se asambleaza in felul urmator, foaie, crema, foaie, crema, foaie crema si ornam cu nuca macinata.

TIPS-URI

1

Blatul se pune la frigider pentru a nu se lasa spuma de albusuri.

2

In loc de frisca , se poate pune unt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "ILEANA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

26.05.2013, 13:49

Mihaa daaa? Prajitura egipteana nu am facut , sau zici de tortul egiptean ?

Miha 1

26.05.2013, 14:01

prajitura...tort...ce mai conteaza? Tot aia

Dea_Dea 1

26.05.2013, 14:10

Pfff nu chiar
Foile sunt la fel doar ca la tort eu bat albusurile pe rand pentru fiecare foaie (imi dau de lucru mai mult ) iar la asta am facut tot o data doar le-am impartit la copt .. crema difera
Nooa cat am scris sti tu ce vreau sa zic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]