Prajitura insiropata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Dec 2010 | 10094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana iaurt(sau smantana)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana +3 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 10 g praf de copt
  • vanilie
  • Sirop:
  • 1,1/2 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumosa.Se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si grisul si se incorporeaza in compozitie!Se pregateste o tava cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda cu diametrl de 26 cm) si se toarna aluatul!

Se da tava,la cuptorul preincalzit,timp de aproximativ 35 de min la foc potrivit,pana se rumeneste deasupra.

Intre timp se pregateste siropul:

Apa se amseteca cu zaharul si sucul de la portocala si lamaie.Se fierbe pana obtinem un sirop legat.
Prajitura se scoate din cuptor si se lasa in tava unde se toarna siropul avand grija sa nu ramana nicio parte neinsiropata.Se da la rece si abia dupa ce se raceste se proportioneaza.Se poate servii simpla,cu surplus de sirop sau cu un mot de frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane