Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca

de rivka in Prajituri, 5 Dec 2009 | 16727 vizualizari

 

Reteta am adaptat-o dupa prajitura insiropata postata de Michelle, este una dintre cele mai bune prajituri facute de mine pana acum, merita incercata, daca aveti ustensile de bucatarie sa o puteti decora frumos si mai bine, eu nu am deci nu mi-a iesit perfect decorul...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt stins in putin otet
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 grame zahar glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 grame ciocolata amaruie 85% cacao
  • decor:
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 plic de budinca la rece (eu am folosit de fructe de padure fragi)
  • ciocolata amaruie 85% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade.

Se prepara blatul : se freaca cele 5 galbenusuri cu cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma batz.Se adauga cele 5 linguri de faina peste galbenusuri, se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus, la sf se adauga si 1 lingurita de praf de copt stins in putin otet.

Se toarna aceasta compozitie in tava de cuptor tapetata pe hartie de copt, se face testul cu scobitoarea cand e gata se scoate se lasa la racit.

Siropul se prepara pe aragaz, se caramelizeaza 50 gr zahar in o lingura de apa, se aduga restul de apa, cele 2 linguri de cacao, se da un clocot se lasa sa se raceasca.

Glazura: se topeste ciocolata amaruie in cca 100 ml frisca lichida pe foc amestecandu-se.

Decor: la bain marie se topeste ciocolata amaruie, se intinde calda pe hartie de copt, se lasa sa se raceasca se decupeaza inimioarele(daca aveti forma e ideal eu am decupat cu cutitul).

Se bate frisca cu mixerul impreuna cu plicul de budinca la rece pana se intepeneste.

Blatul racit se rastoarna pe o alta hartie de copt se stropeste cu siropul de cacao.

Se taie blatul patrate, se aseza intr-o alta tava, se unge fiecare patratel de prajitura cu glazura de ciocolata, se decoreaza cu crema de frisca cu budinca si cate o inimioara de ciocolata.(daca aveti ustensile e si mai bine eu am folosit un cornet de hartie...)

Se da la rece.

E super prajitura asta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minieclere