Am tot vazut pe aici ca e tare laudata aceasta prajiturica...nu eram eu prea convinsa de ce e asa inteligenta, trebuia sa vad cu ochii mei :))) asa ca am executat-o imediat!!
Intr-un ibric topim untul si il lasam la racit.
Punem intr-o oala la incalzit laptele impreuna cu zaharul vanilat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, adaugam untul topit, faina si laptele caldut.
Mixam bine pana se omogenizeaza.
Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o spatula de lemn pana se incorporeaza bine.
Va rezulta o compozitie foarte lichida.
Tapetam tava cu hartie de copt si ungem bine cu unt, turnam compozitia si o dam la cuptor la foc mic pt 1 ora.
ATENTIE: in tot acest timp usa cuptorului nu se deschide deloc!
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam la racit, o dam la frigider pt cateva ore, dupa care o scoatem si o portionam.
Se pudreaza cu zahar si se serveste!:P
PS: acum m-am convins de inteligenta ei!:))))