Daca va plac prajiturile cu crema, cu siguranta va va incanta aceasta prajitura Desteapta. Si cat este de "desteapta"! Sa isi separe ea singura blaturile?! Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-desteapta/
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos. Se adauga untul topit si faina si se mixeaza in continuare. Adaugam in fir subtire si laptele mixand in continuare. Mixam si albusurile spuma cu praful de sare. Intr-o cratita mare punem compozitia de galbenusuri si adaugam treptat cate o lingura de albusuri si incorporam usor. Adaugam si esenta. Nu este nicio problema daca mai raman gloduri de albusuri nedizolvate. Tapetam tava de la aragaz cu unt topit si presaram faina. Turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 140 de grade pentru 1 ora. Lasam la racit in cuptor.Cand este complet racita prajitura o putem portiona si pudra cu zahar pudra. Pofta buna!
1
Puteti adauga si zahar vanilat
2
Daca va place mai dulce, mai adaugati 50 g zahar.