Prajitura Madagascar

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2016 | 8020 vizualizari

 

 
Daaaa, din nou Dr Oetker e de vina ;) M-a provocat, am raspuns. Un dulce, tare ciocolatos și aromat ;) Esențele de 
migdală Marocană, de vanilie de Madagascar și esența de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker, m-au pus la treabă. Așa că am cotrobîit pe net și am găsit ceva tare simplu, interesant și delicios.   Pe gustul Zmeilor, deci si pe al vostru ;) ;)Spor si pofta buna. ;)  

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • biscuiți cu miere 200 g
  • unt gras cca. 100 g,
  • PENTRU CREME: frișcă lichidă 600 ml (3 cutii a câte 200 ml),
  • ciocolată amăruie 200 g,
  • ciocolată cu lapte 200 g,
  • ciocolată albă 200 g,
  • esență de migdale Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • esență de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker ½ linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Madagascar:

Un desert rapid și ciocolatos.

Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi.

Se topește  ciocolata amăruie,  apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece, până la ansamblare.

La fel se procedează și cu ciocolata albă, doar că pe aceasta o aromatizăm cu esența de lămâie siciliană.

Iar crema de ciocolată cu lapte, se aromatizează cu esența de vanilie din Madagascar. Pentru blat, se mărunțesc biscuții într-un blender, apoi se amestecă cu untul moale, până se obține un blat omogen.

Blatul de biscuiți se așează într-un vas cu pereții detșabili, tapetat cu foaie de pergament și se lasă le rce, ca. 30 de minute. Apoi se așează cremele întărite în straturi independente.Prăjitura se lasă la rece ptr cca. 60 de minute, sau chiar peste noapte. Se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Madagascar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:22

Ce buna o fi!

Xandrinne 1

16.08.2016, 12:57

Tare buna!

mihaelar63 1

24.08.2016, 18:24

O feliuta nu ar fi rea Dieta sa mai astepte )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat