Prajitura marmorata cu cirese

de Rocsi in Prajituri, 11 Iun 2013 | 10595 vizualizari

 

E plina piata cu cirese asa ca am profitat si am facut o prajitura usoara si pe placul nostru. Se face repede, se mananca la fel de repede :D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 gr iaurt natural
  • 300 gr faina ( sau mai putina, in functie de cat de zemos este iaurtul)
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr cirese
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu cirese:

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii.

Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema.

Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt. La final punem faina si mixam la viteza mica pana obtinem un aluat putin mai gros decat la chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, tapetam cu hartie de copt ( tava mea este de 37 x 24, dar daca vreti sa iese mai inalta prajitura puneti intr-o tava mai mica) si punem 3/4 din compozitie.

In restul adaugam cacaoa, esenta de rom si le incorporam. Punem peste compozitia alba, cu o lingura, compozitie cu cacao si cu ajutorul unei furculite o marmoram. Deasupra asezam ciresele. Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Lasam prajitura acolo pana este frumos rumenita deasupra, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (69)

Rocsi 1

08.06.2015, 20:35

Dora, cam dupa 30 de minute m-a uit eu de obicei, dar in 35-40 de minute ar trebui sa fie gata. Oricum cel mai sigur este sa faci testul cu scobitoarea

Doralinda 1

08.06.2015, 23:35

Buna Rocsi, eu am lasat la 160C ptr 45 min (cuptorul meu e mai puternic, in Grecia il reglez la 180C, depinde de fiecare cuptor). A iesit o BUNATATE!!!!! Sotul a mancat 2 portii mari!! Sigur o voi reface sapt viitoare, poate iti incerc cealalta reteta! Ai retete minunate! Te pupic

Rocsi 1

09.06.2015, 17:30

Saru-mana draga Dora. Cat ma bucur ca va place..Pupici si multumesc pentru toate aprecierile

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu cirese