Prajitura Marrio

de Alexandra Burz in Prajituri, 15 Mar 2014 | 19165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri Gustin ( amidon de porumb )
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 2 prafuri de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Marrio:

Coacem pe dosul tavii 2 foi.

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat 150 gr zahar.

Cand s-a batut spuma tare, adaugam praful de copt amestecat cu faina, amestecand usor de sus in jos.

Adaugam treptat nuca, urmand aceeasi metoda de a o incorpora.

Ungem o tava pe dos cu ulei si tapetata cu faina si coacem 2 foi.

Pregatim crema.

Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.

Separat amestecam budinca, cu Gustinul si incorporam usor laptele.

Amestecam, dupa care le incorporam usor in galbenusuri.

Punem compozitia pe foc in bain marin si amestecam pana se ingroasa.

Lasam deoparte sa se raceasca.

Mixam frisca pana se intareste, dupa care incorporam usor crema rece.

Umplem foile si deasura punem ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Puteti adauga in crema si nuca macinata si deasupra sa decorati cu nuca crantz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Marrio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Alexandra Burz 1

15.03.2014, 15:27

Corina, Cleme multumesc fetelor

laura_n 1

15.03.2014, 17:52

faina prajitura! de fapt, praful de budinca este un amidon cu zahar. asa ca poti renunta la el oricand

Alexandra Burz 1

15.03.2014, 21:39

Laura multumesc pentru sfat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca caramelizata