Prajitura "Ninsa"

de Alexandra Elena in Prajituri, 20 Feb 2013 | 6025 vizualizari

 

O prajitura din caietul cu retete al mamei, la noi dispare repede aceasta prajitura de pe platou...motivul? va las sa descoperiti:)

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 300 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri miere topita
  • 150 ml lapte
  • 1 vf cutit bicarbonat

Glazura:

  • 200 g unt/margarina
  • 250 g zahar praf
  • 25 g cacao
  • 2 linguri lapte
  • esenta de rom, dupa gust

Decor:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ninsa":

Blat: Se freaca  zaharul cu oul si untul, se adauga mierea, faina, stingem bicarbonatul in lapte si il adaugam compozitiei. Amestecam pana cand se omogenizeaza, daca e prea tare se mai poate adauga lapte, daca e prea moale se poate adauga putina faina. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana cand se rumeneste, testam cu scobitoarea.

Glazura: Se topeste untul, la foc mic,  se adauga celelalte ingrediente, amestecam pana cand se obtine un amestec omogen.

Dupa ce se raceste blatul il taiem in cubulete. Cubuletele se dau prin glazura si se tavalesc prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ninsa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]