Prajitura Parlament

de dariadeea in Prajituri, 22 Mai 2013 | 25749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 cani cu nuca prajita
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml frisca
  • 400 g fineti
  • 1/2 kg de biscuiti simpli
  • o canita de cafea
  • margarina pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Parlament:

Mai intai am pus nuca intr-o tava si am dat la cuptor pt a se coace putin, dupa care am macinat sa iasa cam 7 linguri, iar restul am rupt-o cu mana in bucati mai mici.

Am uns o tava cu margarina,am pus nuca prajita atat cat sa acopere toata suprafata.Am separat albusurile de galbenusuri.Cele 7 albusuri le-am batut bine cu 7 linguri de zahar,am adaugat 7 linguri de nuca macinata, 3 de faina si praful de copt.Dupa ce compozitia este omogenizata se torna in tava peste nuca si se da la cuptor la 180 de grade, pana trece testul cu scobitoarea(cam 20-30 de min).Scoateti din cuptor cand este gata.Dupa ce s-a copt am rasturnat pe un platou dreptunghiular,nuca trebuie sa fie deasupra.Am pus peste crema de fineti apoi am asezat biscuitii inmuiati un pic in cafea.

Cele 7 galbenusuri le-am amestecat cu 7 linguri de zahar si le-am pus la baie de aburi amestecand bine pana se ingroasa putin.Am lasat la racit dupa care am amestecat cu frisca batuta bine.Compozitia obtinuta am pus-o peste biscuiti.Am ornat cu cacao.

Se portioneaza dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Parlament" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat, gem si bezea