O prajitura foarte fina dar si migaloasa,insa si rezultatul e pe masura.....................super buna.Dupa ce l-am nascut pe cel mic Rares era singuru lucru ce imi doream sa mananc prajitura "Petre Roman" si imi facea mama saptamal cate 1 sau chiar 2 tavi,a fost o perioada chiar lunga de timp ,dupa care pauza,gata nu mai vroiam sa aud de ea.Acuma dat fiind faptul ca mama e la mine am profitat de ocazia si mi-a facut din nou prajiturica preferata
Cantitatile sunt pentru 1 foaie,insa prajitura are 3 foi
Crema:
Bezea:
Caramel.
Decor:
ciocolata rasa sau bomboneleSe coc 3 foi ,cantitatile sant pentru 1 foaie la ingrediente.
Se bat bine 3 albusuri apoi se pune zaharul 3 linguri si se mai bat bine ,dupa care se pune nuca macinata ,faina,galbenusurile ,apa si faina se amesteca usor cu o palete de jos in sus.Se pregateste tava cu hartie de copt,folie aluminiu sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia in tava se niveleaza frumos dupa care se de la cuptor pentru 20 minute la 170 grade,acuma depinde si de cuptor
al meu e pe curent si difera mult ,dar ideea este ca trebui sa se rumeneasca putin deasupra.
Se procedeaza la fel inca de doua ori.
Caramelul:
se ard in doua transe cate 150 g zaharl se caramelizeaza(sa nu se arda)si se intinde atunci fierbinte peste una din foi,dupa care se mai caramelizeaza odata 150 g zahar si se pune pe cea de a doua foaie ,iar cea de a treia ramane goala.
Crema:
Se amesteca bine untul cu zaharul praf pana devine spuma.
3 galbenusuri se amesteca bine cu 3 linguri de faina si putin lapte caldut,sa nu se faca cocoloase dupa care se pune pe foc pana sa ingroasa(se face foarte repede)iar apoi se lasa la racit
Dupa ce pepul s-a racit se pune cate putin in untul cu zahar si se mixeaza bine pana se incorporeaza bine tot pepul.
Bezea:
Se bat bine 3 albusuri (ramane de la crema) cu 200 g zahar pe aburi aproximativ 15-20 minute pana se face ca si zapada.
Asamblare.
foiaia 1 ,caramel ,jumatate din crema dupa care foaia doi caramlizata si ea si apoi se pune cealalta jumamate de crema ,iar in final se pune foaia 3 peste care se pune bezeaua batuta bine cu zaharul pe aburi,iar la final se rade ciocolata sau bombonele de ciocolata
Se lasa pana a doua zi la temperatura camerei nu la rece ,pentru a se topi bine cramelul de pe foi.
PS:sincer eu am si taiat din ea ,nu am AVUT rabdare sa astept pana a doua zi.