Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

de CameliaR in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 7323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru blat:
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 1 praf de sare
  • Ingredientele pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Pentru ornat o sa folosim nuca de cocos.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de lamaie:

Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si faina treptat amestecata cu praful de sare.Se amesteca compozitia iar apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la cuptor cca 20 de minute pana la proba de apasare-aluatul trebuie sa isi revina la forma initiala.Dupa ce au trecut cele 20 de minute lasam sa se raceasca dupa care taiem in 2 foi. Pentru prepararea cremei o sa punem la fiert 400 ml de lapte.Intr-un bol se amesteca zaharul, ouale, zaharul si restul de lapte rece. Dupa ce laptele a inceput sa fiarba adaugam compozitia de mai sus si o lasam cca 5 minute pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si o turnam intr-un bol. Cand este apropae rece se spumeaza impreuna cu untul, zeama de lamaie si coaja. Pe o tava punem prima foaie si adaugam crema de lamaie (mai oprim cca 4 linguri pentru ornat) si intindem uniform iar apoi se aseaza foaia de blat. Se adaugam restul de crema si se presara nuca de cocos deasupra. 

Este delicios de gustoasa!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)