Prajitura racoroasa curcubeu

de Sidy in Prajituri, 26 Iun 2011 | 6683 vizualizari

 

Pe caldurile astea, ceva usor cu fructe este reteta ideala pentru familia mea.
Si pentru ca are multe culori, am denumit-o : curcubeu....

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 praf copt

Pentru sirop

  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita esenta rom

Pentru crema:

  • 1 plic crema vanilie Ole Dr Oetker
  • 400 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 400 g compot ananas
  • 1 plic intaritor frisca

Pentru decor:

  • 1 pachet piscoturi
  • 3 piersici
  • 1 plic Tort jelee rosu
  • 200 ml suc din compotul de ananas
  • bombonele colorate
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa curcubeu:

Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul.

Amidonul il amestecam cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina se omogenizeaza si adaugam albusurile spuma amestecand cu o lingura de lemn, usor de tot.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt punem blatul si il dam la cuptorul dinainte oncalzit la 140 de grade C , aproximativ 20 de minute pina se coace.

Preparam siropul din apa si zaharul pe care le lasam sa fiarba 2 minute, apoi dam la rece si adaugam esenta de rom.

Crema o preparam dupa instructiunile de pe plic cu cei 400 ml lapte apoi o dam la rece pina montam tortul.

Frisca o mixam bine apoi adaugam intaritorul si o pastra si pe ea la rece.

Blatul il insiropam bine cu siropul din zahar cu rom, adaugam crema de vanilie peste care punem piscoturile.Le insiropam cu jumatate din siropul de ananas din compot si punem deasupra lor ananasul si feliile de piersici.

Preparam jeleul rosu cu cealalta jumatate de suc de ananas conform instructiunilor de pe plic , apoi cu ajutorul unei linguri asezam jeleul peste fructe.

Ornam tortul dupa care il dam la rece 2-3 ore inainte de al portiona.

Este un tort usor si racoros, numai bun pentru zilele astea calduroase.

TIPS-URI

1

Eu am servit feliile de prajitura alaturi de cate un glob mare de inghetata de nuca si frisca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bavareza de portocale