pentru amatorii de nuca de cocos si cioco alba :)
Crema
Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde.
Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie .
Se adauga cicolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste.
Se adauga gelatina si lichiorul .
Se mixeaza bine.
Blatul 1
Se separa ouale, galbenusurile se freca cu 100 gr zahar laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar , se amesteca cu galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt .
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cira 20-25 min.
Blatul 2
Albusurie se bat spuma ca la bezea se agauga nuca de cocos si faina amestecata cu praf de copt si estenta de vanilie.
Compozitia de toatna intr-o tava tapetata cu harite de copt si se coace circa 20 minute.
Asamblare
Blatul 1 este baza , se insiropeaa cu lichior de cocos sau lapte de cocos .
Se pune jumatate din crema si se niveleaza .
Se aseaza batul 2 si restul de crema .
Se acopera totul cu nuca de cocos si se da la rece.