O prajitura pufoasa cu banane caramelizate
Meniu Copii
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.
Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga sucul de portocale, coaja rasa de portocale, esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.
Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamaie sau otet, se amesteca, iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma.
Se pune zaharul la topit in tigaia de fonta. Dupa de s-a caramelizat zaharul, se adauga bananele taiate rondele si se toarna aluatul deasupra.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 30-40 de minute.
Dupa ce se coace prajitura, se rastoarna imediat pe platoul de servire.
Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se orneaza cu frunzulite de menta.
Pofta buna !
1
Preferabil ca bananele sa fie mai necoapte ca sa se pastreze intregi la caramelizat.