Prajitura asta cu mere e vis!! Suuuuper pufoasa, aerata si umeda, perfecta! Si aromata si delicioasa si..si...si...
Trebuie sa o incercati neaparat!
Umplutura:
Blat:
In plus:
Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun si se amesteca. Se lasa pe foc pana cand se evapora toata zeama, amestecand din cand in cand.
Cand sunt gata, se ia oala de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara.
Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul pana se umfla si devin cremoase. Se adauga uleiul putin cate putin mixand in continuare. Se pune apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.
Faina se amesteca cu praful de copt si coaja de lamaie si se pune in compozitie, mixand pana se incorporeaza.
In vasul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 l se pune hartie de copt, se pun merele calite si se niveleaza bine. Se rastoarna deasupra compozitia pentru blat, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.
Cand programul s-a terminat, se scoate vasul din aparat si cu grija se scoate prajitura pe un platou, ajutandu-ne de hartia de copt.
Se pune un platou peste prajitura si se rastoarna invers, apoi se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit.
Se orneaza cu frisca si se serveste cu scortisoara deasupra.
Pofta buna!