Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara

de T I M E A in Prajituri, 24 Sep 2014 | 27456 vizualizari

 

Vara a trecut, dar a sosit toamna cu o gramada de bunatati oferite de natura. Ca si fructele de vara, acestea de toamna sunt atat de minunate si putem face atatea deserturi gustoase! Eu am profitat de niste prune foarte bune gasite in piata si am facut aceasta prajitura rasturnata, super aromata cu prune, migdale si muuulta scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 160 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 340 gr faina
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 lingura unt
  • aprox 1 kg de prune
  • 3 linguri zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara (depinde cat de aromat va place)
  • 4 linguri migdale maruntite
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara:

Ungem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi evident :) )

Peste prune presaram migdalele maruntite, ele se vor duce in spatiile dintre prune, si apoi mai presaram un plic de zahar vanilat si un pic de scortisoara. 

Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare.

Adaugam apoi treptat zaharul si laptele mixand cu mixerul pe treapta cea mai mare.

Apoi urmeaza galbenusurile pe care le frecam cu praful de copt si uleiul, mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina, folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia peste prune si dam tava la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade, timp de aprox 30-35 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Rasturnam prajitura pe un platou si dupa ce s-a racit putin feliem si servim.

TIPS-URI

1

Puteti pune in loc de migdale si nuca sau alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate