Prajitura Roxana

de reisnaor_2006 in Prajituri, 21 Dec 2014 | 6894 vizualizari

 

Rapida si usoara.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 lg de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 lg de ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 1 Creme Ole cu gust de vanilie
  • 300 ml de lapte
  • Ornat:
  • 1 compot de ananas
  • 150 ml frisca Meggle
  • 3 picuri de colorant alimentar rosu
  • Ptr insiropat:
  • zeama de la compotul de ananas
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Roxana:

Pregateşti blatul aşa: Baţi albuşurile foarte bine, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand se întareşte. Adaugi uşor galbenuşurile pana se încorporeaza, pui apoi o lingura de ulei şi faina. Aromezi cu esenţa de vanilie şi coaja rasa de lamaie.

Tapetam o tava cu unt si faina,turnam compozitia si lasam la cuptor la 200 de grade 10 minute.

Intr-un vas punem 300 ml de lapte rece,continutul plicului de creme Ole si mixam pana are o consistenta groasa.Cand blatul este facut si racit il insiropam cu zeama de la compotul de ananas si punem crema deasupra.Feliile de ananas le repartizam pe crema si deasupra ornam cu frisca batuta cu o lingura de zahar si colorantul alimentar. Se tine la rece 10 minute.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

se pot pune orice fel de fructe va plac

2

puteti dubla cantitatile ptr un blat mai inalt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Roxana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]