Prajitura Sah

de diana_k in Prajituri, 12 Apr 2012 | 12615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua,
  • 250 g zahar,
  • 7 linguri mari de faina,
  • 10 g praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie,
  • esenta de portocale,
  • 200 ml lapte,
  • 100 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 300 ml apa si 4 linguri de zahar se fierb (se foloseste rece)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

 Blat: batem albusurile, adaugam treptat zaharul. Mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile.
 la urma punem faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura. Impartim conmpozitia in doua castroane, o parte o coloram cu cacao.
coacem doua blaturi unul alb si unul maro in tava mare de la aragaz 28/38cm.

Cu ajutorul unui pahar decupam cercuri si inlocuim cercurile intre ele....cum se vede in imaginii .

Pentru crema: turnam plicul de crema intr-un bol, punem laptele si mixam la viteza mica, apoi punem restul de frisca si esenta de portocale, mixam pana obtinem o crema groasa...la nevoie se poate subtia cu putin lapte.  

Asamblare: insiropam usor primul blat, intindem uniform crema si asezam cu atentie cel de-al doilea blat si il insiropam si pe el. Lasam prajitura sa stea la rece 30 minute si o glasam cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:09

reusita

Sim0na 1

13.04.2012, 22:30

foarte fain arata!

Teo 1

14.04.2012, 21:45

Nu pot sa nu apreciez ideea atat de interesanta! arata atat de bine...!bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema