Iar m-am jucat si am profitat de ocazie ca azi e Sfantul Clement, deci este ziua mea, asa ca mi-am facut o prajitura, ca mai aveam niste mascarpone, smantana pentru frisca si alte chestii pe care musai trebuia sa le folosesc......
Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit foarte bine am mixat foarte bine apoi am adaugat crema mascarpone si am omogenizat.
Blat alb: Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, patratat cu dimensiunea de 24/24 cm. Forma am tapetat-o cu hartie de copt. batutAm bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina si prafule de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.
Blat maro: Am batut bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina, cacaoa si prafule de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.
Frisca: Mixam bine smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca tare.
Montarea: Dupa ce s-au racit blaturile, le punem unul peste altul si taiem fasii egale. Apoi asezam o fasie alba una maro, intre ele punem crema si lipim, procedam asa pana terminam fasiile de blat, insiropam bine, apoi intindem crema peste, restul de fasii le asezam invers de cum am asezat primul rand, daca am inceput cu alb, acum incepem cu maro, lipim cu crema, insiropam, intindem restul de crema. La final imbracam prajitura cu frisca si presaram cacao, formand imaginea unei table de sah. Lasam la rece pentru cateva ore, asta daca avem rabdare.....