Prajitura Sanda

de AndreaE in Prajituri, 7 Ian 2014 | 33697 vizualizari

 

'

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • o lingurita amoniac
  • 400 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Crema :

  • 4 linguri de gem de visine
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri de lapte

Glazura:

  • 4 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • ciocolata rasa pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sanda:

Foile: se topeste untul , se amesteca cu laptele , zaharul, zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Amoniacul se stinge in otet apoi se adauga la compozitie alaturi de faina. Coca se imparte in 3 , se intind 3 foi pe dosul unei tavi si  se coc  cateva minute la cuptorul incins la 180 gr, 

Crema : se sfarama o foaie din cele3 si se adauga 3 linguri de lapte. Separat se freaca zaharul pudra cu gemul apoi se pun peste cele 3 linguri de cacao. Compozitia apoi se amesteca cu foaia sfaramata.

Se pune o foaie , peste se intinde crema si se acopera cu cealalta foaie.

Glazura: se bat albusurile spuma , se adauga zaharul, apoi se bat cu mixerul pe baie de abur la foc mic. Cand incepe sa se intareasca (nu foarte tare , deoarece apoi nu se mai poate intinde) se adauga zeama de lamaie.  

Glazura se intinde repede peste prajitura, si se rade peste ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sanda" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Alexandra Burz 1

08.01.2014, 08:27

ce bine arata

diaconta 1

08.01.2014, 09:25

buna prajiturica

LoriGeorgiana 1

04.09.2020, 13:45

Bună!
În acest moment prepar prăjitura aceasta! Abia aștept să văd rezultatul! 😊
Totuși, țin să fac o precizare. Mie mi-a intrat o cantitate de 850 de grame de faină la foi, restul ingredientelor fiind în aceleași cantități ca și în rețetă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere