Prajitura saseasca cu branza dulce

de RuxyRux in Prajituri, 2 Mar 2011 | 13519 vizualizari

 

Cea care m-a inspirat pentru aceasta prajiturica minunata a fost Corina33 cu placintuta saseasca, si-i multumesc tare mult...rezultatul a fost delicios!
Am modificat putin reteta dupa gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 3 plic zahar vanilat coaja rasa de la doua portocale
  • un praf de sare,
  • zahar pudra
  • 5 linguri de zahar pentru gris
  • Decor:
  • coaja de portocala
  • pentru caramelizat
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura saseasca cu branza dulce:

Se pune laptele la foc cu 1 plic de vanilie si 5 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie si se lasa pana se intareste( destul de rapid) .

Ungem cu unt o tava( jena), presaram pesmet si apoi si intindem grisul uniform( eu l-am pus lingura cu lingura).

Amestecam branza cu ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala si faina si turnam peste stratul de gris in tava.

Dam la 180 grade pentru 45 de minute. Scoatem lasam sa se raceasca taiem si pudram...servim dupa dorinta. Eu am ornat cu coaja de portocala caramelizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci