Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

de Ela68 in Prajituri, 21 Noi 2013 | 385326 vizualizari

 

Nu vreau sa laud aceasta Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel, incercati-o si imi veti da dreptate, are un gust divin. Sper s-o repet cat de curand, nu de alta dar merita niste poze mai frumoase. Daca ar trebui sa-i dau o nota, cu siguranta ar fi 10!
Blatul gustos de nuca se imbina perfect cu crema de caramel si alunele crocante.
Daca alegi sa prepari aceasta Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel, iata care sunt ingredientele necesare: oua, zahar, nuca, ciocolata, alune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel
  • blat de nuca :
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura 1 ciocolata alba :
  • 250 gr ciocolata alba (Milka )
  • 2 linguri ulei
  • Crema caramel :
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 250 gr alune crude, nesarate
  • Glazura 2 ciocolata amaruie:
  • 250 gr ciocolata amaruie ( Milka )
  • 2 linguri ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Incorporam usor cu ajutorul unui tel si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 30 minute.

Glazura de ciocolata alba se obtine topind la Bain-Marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.

Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permenent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci devine amar. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana la inglobarea completa. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar si unt. Punem si alunele pe care le-am prajt putin, sa aiba gust mai intens. Lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba. Atentie ! Ambele trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.

La final, glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramel.

Se lasa sa se intareasca si se poate taia cu un cutit cu lama subtire si trecut prin apa fierbinte.

La fel de gustoasa este si Prajitura Deliciu. Printre retetele preferate se numara si cea de Prajitura Deliciu pentru cafea sau Tort Snickers

TIPS-URI

1

Tava folosita este de 23x40 cm

2

In mod normal crema caramel cand se raceste devine destul de tare. Tocmai de aceea, eu n-o las sa fie prea vartoasa si probez din cand in cand punand o lingura din compozitie la racit. Daca se intareste, e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

CristiCiorogariu 1

23.12.2018, 22:00

Mi-a ieșit blatul ok, dar crema nu știu ce S-a întâmplat a ieșit grăsimea deasupra după ce am oprit focul, oare când se răcește se va întări sau nu?

Ela68 1

25.12.2018, 19:57

Cristi, ma gandesc ca ai tinut-o pre mult pe foc si s-a taiat. Am intrat prea tarziu aici, imi pare rau !

dantes 1

19.08.2022, 10:25

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica (reteta de post)