Stiu ca o sa imi spuneti huoo, dar.... dar....este diabetic de dulce, muult prea dulce pentru gustul meu! Totusi este o prajitura buna :)))
Singura modalitate de a o consuma a fost la cafea. Da, a mers perfect,mai ales ca eu beau cafeaua neagra, neagra!
Recunosc ca am poftit la ea de cand am vazut-o, dar no more :)))
Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine si compozitia devine omogena.
Luam o tava, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland frumos.
Dam la copt, in cuptorul preincins, cam 25-30 minute, la foc mediu.
Intre timp, topim pe baie de aburi, separat, ciocolata alba si ciocolata neagra. Lasam pe baie de aburi.
Alunele le coacem un pic in cuptor. Atentie sa nu le uitati cum am facut eu; lasati cateva minute, este suficient!
Intr-un vas, topim 8 linguri de zahar brut cu atentie sa nu se arda. Adaugam untul si amestecam energic pana se incorporeaza bine.
Galbenusurile le batem cu restul de zahar si le adaugam peste caramel, amestecand continuu.
Amestecam si amestecam si amestecam pana ne plictisim :)))) glumesc!
amestecam pana incepe sa se intareasca un pic compozitia. Adaugam alunele si amestecam inca un oic. Dam deoparte compozitia.
Scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca de tot.
In aceaasi tava in care am copt blatul, asezam o foaie de copt si blatul peste care turnam ciocolata alba, nivelam frumos si dam la rece sa se intareasca ciocolata.
Dupa ce a stat suficient la frigider si s-a intarit ciocolata alba, scoatem tava si turnam caramelul, la fel nivelam daca este cazul si dam iar la frigider.
Dupa ce s-a intarit, scoatem tava si turnam glazura de ciocolata neagra si dam pentru ultima oara la rece.
Portionam si servim la cafea sau fiecare dupa bunul plac.
1
este o prajitura extrem de dulce si calorica, insa foarte satioasa.
2
eu am folosit o tava de aproximativ 40 x 30 cm