Prajitura Tavalita

de Ubulika in Prajituri, 30 Ian 2014 | 14754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 praf copt
  • 4 oua
  • Sirop:
  • un pachet unt,sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 lg cacao
  • 4 lg rom
  • 250 nuca de cocos rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:Se incinge cuptorul.Amestecam intai untul, care e la temperatura camerei, cu zaharul si oul.Le amestecam pana se topeste zaharul si avem o compozitie ca spuma.

Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana la omogenizare.

Turnam amestecul intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina si tapetata cu hartie de copt.Coacem prajitura 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tava si o lasam la racit.

Ne apucam de sirop:

Intr-o cratita la foc mic topim untul,apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste .Apoi adaugam cacaoa ,esenta de rom si laptele. Lasam siropul sa fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca complet.

Taiem prajitura bucatele,dam fiecare bucatica prin sirop apoi prin nuca de cocos.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se tine acoperita,rezista mai bine

2

e mai buna a doua zi

3

siropul la tavalire trebuie sa fie caldut sa se imbibe mai bine in prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]