Prajitura Teo

de iry-gabriela in Prajituri, 22 Noi 2013 | 23992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250 gr de zahar,
  • 3 linguri de untura,
  • 3 linguri de miere de albine
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 linguri de cacao
  • 750 gr de faina.
  • Pentru crema :
  • 2 plicuri de budinca de vanilie,
  • 4 linguri de zahar,
  • 600 ml lapte
  • 1/2 pachet margarina
  • Pentru decor
  • zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Teo:

Foile: Mierea de albine o incalzim impreuna cu untura pana face spuma. Separat batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam mierea in combinatie cu untura. Le incorporam bine dupa care adaugam uleiul, bicarbonatul si apoi faina. Se va forma un aluat nelipicios pe care il vom imparti in trei parti egale, iar in una din ele vom adauga cele 2 linguri de cacao. Deci vor iesi 2 foi albe si una neagara. Din acest aluat se vor face 3 foi pe care le vom coace pe dosul unei tavi tapetate cu faina.  

Crema:  Se va pune la fiert 500 de ml lapte, iar separat se va amesteca praful de budinca cu cele 4 linguri de zahar si cu 100 ml lapte. Acest amestec se va adauga peste laptele fiert si se va mixa pana se va ingrosa. Se lasa crema la racit dupa care se va adauga si margarina.

Asamblarea: Pe o tava se va aseza prima foie alba dupa care se va adauga jumatate din crema, apoi se va aseza foaia de cacao, peste care se va adauga cealalata jumatate din crema, iar la final se va aseza a doua foaie alba. Se pudreaza cu zahar pudra si se va da la rece pentru 2 ore timp in care foile se vor inmuia pentru a putea fi portionata.

Usor de preparat dar mai usor de mancat!

TIPS-URI

1

Se poate decora si cu glazura de ciocolata neagra sau alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Teo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere