Prajitura tosca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Feb 2010 | 10529 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 0 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • +300g biscuiti

crema:

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300ml lapte 
  • un plic de budinca de vanilie. 
  • 300g de margarina 

glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 50 g margarina
  • 1 cutie mica finetti
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tosca:

blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).

crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga laptele si praful de budinca si se fierbe la bain-marie pana se ingroasa.Cand este rece adaugam 300g de margarina si mixam bine.
glazura:Le-am pus pe toate intr-o cratita si-am amestecat pina ce a-nceput sa faca bolboci ,si-nca 1-2 minute dupa si-apoi am turnat si intins peste ce era in tava.

Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]