Prajitura Transilvania

de susu in Prajituri, 17 Oct 2013 | 12242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 10 lg zahar
  • 1/2 pf de copt
  • 2 kg de mere
  • 200 gr unt la temp camerei
  • 400 gr biscuiti populari
  • 2 lgt scortisoara
  • 1 lgt coaja portocale
  • 1-2 plic zahar vanilat
  • esenta de rom si vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Transilvania:

Merele curatate se dau prin razatoarea mare si se amesteca cu 4 lg de zahar si scortisoara.

Biscuitii se macina, avem nevoie de o tava de 42 cu 45 iar eu am folosit 1/2 din cantitatile de mai sus si mi-a iesit o tava potrivita. Se aseaza in tava un strat de unt, biscuiti si al treilea strat de mere cu tot cu zeama scursa. Se da la cuptor 15-20 minute la foc mic. Se face pandispanul, se bat spuma albusurile cateva minute impreuna cu zeama de lamaie dupa care adaugi treptat cele 6 lg de zahar ramase, si maresti viteza pana devin bezea.

Galbenusurile se mixeaza cu sare, esente si coaja de citrice. Punem galbenusurile la albusuri impreuna cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Scoatem prajitura si punem aluatul deasupra dupa care mai dam 20-25 min pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Transilvania" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Panacris 1

17.10.2013, 20:26

Arată tare bine,daarrr: Se aseaza in tava un strat de unt (adică se unge tava cu unt??) , biscuiti ( dezvoltă...) si al treilea strat de mere cu tot cu zeama scursa Eu am înțeles, dar sunt pe aici Bucătărași noi, ce nu pricep

susu 1

17.10.2013, 22:28

Panacris exact cum am scris, se unge tava cu unt, urmeaza biscuitii si apoi merele cu tot cu zeama.

MotanLaOale 1

17.10.2013, 22:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie