LA MULTI ANI ROMANIA! Dragii mei va spun cu intarziere La Multi Ani! Mi-am dorit tare mult ca de ziua nationala a Romaniei sa fac o reteta patriotica.... Iaca n-a iesit asa cum am vrut eu, dar ma consolez cu fapul ca n-am folosit coloranti artificiali (care ma oripileza).
Aluat:
culoare rosie
culoare albastra
Creme:
Crema rosie
Crema galbena
Crema albastra:
Insiropat:
Aluat
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
2. Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, laptele de migdale, uleiul de palmier, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare.
3. Impartim aluatul in 3 portii egale (sau ma rog, aproape egale).
4. Pasam ingredientele separat ingredientele pentru fiecare culoare cu blender-ul vertical.
5. Amestecam fiecare portie de aluat cu culorile rezultate si punem aluatul in 3 tavi cu dimensiuni egale (ale mele au avut 23 x 11 cm), unse cu ulei si tapetate cu faina.
6. Introducem tavile in cuptor timp de 55-60 min.
Crema:
Pentru fiecare culoare de crema, blenduim fructele (in vase diferite), adaugam zeama de lamaie si faina de orez expandat.
Asamblare:
1. La fiecare blat taiem putin din partea superioara, cat sa ajunga la acelasi nivel si sa se poata insiropa.
2. La blatul galben si la cel albastru taiem un strat subtire si din partea inferioara, astfel incat la acesta sa adere crema.
3. Punem blatul rosu, insiropam cu ceai, punem crema rosie. Continuam cu blatul galben insiropat, crema galben, blatul albastru, ceai si crema albastra (ma rog asa-zis albastra ca nu prea mi-a iesit, am cam dat-o in bara si cu blaturile care erau fumos colorate inainte de a le coace si cu cremele).