Prajitura turnata cu branza de vaci si lamaie

de Panacris in Prajituri, 7 Mar 2012 | 9112 vizualizari

 

Daca Valdimir a facut branzica de vaci de casa, mi-a deschis apetitul ptr o prajitura rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • oua 4 bucati
  • zahar tos 12 linguri
  • ulei de floarea soarelui 12 linguri
  • lapte grasime 3,5% 12 linguri
  • sare iodata 1 g.
  • zahar vanilinat 1 plic
  • praf de copt 1 plic
  • faina alba de grau 12 linguri
  • branza de vaci 500 g
  • lamaie 1 bucata
  • oua 2 bucati
  • zahar pudra 200 g
  • zahar vanilinat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza de vaci si lamaie:

Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul si laptele. Praful de copt se amesteca cu faina si un praf de sare, se adauga in aluatul de oua si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu foaie de pergament.

Intre timp branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat, ouale, zeama si coaja de lamaie rasa. Se ia cu lingura din compozitia de branza si se pune din loc in loc in aluatul din tava, vedeti in poze. Se coace la foc  potrivit cca. 30 de minute. Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]