Prajitura "turnata "cu dovleac

de ionela2682 in Prajituri, 10 Mai 2011 | 11321 vizualizari

 

O prajiturica pe care o aveam salvata demult si astazi i-a venit si ei randul.....este ...bunaaaaaa rau!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g dovleac
  • zahar dupa gust
  • optional: nucsoara.
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "turnata "cu dovleac:

Pregatirea umpluturii:

-dovleacul ras se pune la calit cu putin ulei si zaharul dupa gust ( eu am adaugat si 2 plicuri de zahar vanilat),dupa gust se poate adauga scortisoara si nucsoara

-se tine pe foc pana scade zeama ,se lasa la racit

Pregatirea aluatului:

-ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine

-se adauga pe rand faina in care am amestecat praful de copt si se omogenizeaza compozitia

-se toarna in tava cu hartie de copt,1/2 din aluat si se da la cuptor pentru 10-15 min  

-se toarna compozitia de dovleac in strat uniform si se acopera cu restul de aluat

-se introduce din nou la cuptor si se tine pana se rumeneste frumos

-rece se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "turnata "cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

ionela2682 1

12.05.2011, 09:43

Bucataras Medi 1

12.05.2011, 11:01

ce frumos arata................

Sylvia 1

13.05.2011, 13:01

superb arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza