Prajitura Yugoslavia

de miremirc in Prajituri, 9 Ian 2012 | 21347 vizualizari

 

by mama

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 5 lg nuci macinate
  • 1 plic ahar vanilat
  • 2 lg apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie de napolitana
  • Crema :
  • 1 plic budinca de capsuni (sau zmeura, vanilie, ciocolata...)
  • 400 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 200 g unt moale
  • Decor:
  • ciocolata rasa ( bilute de ciocolata...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Yugoslavia:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile.

Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana, pe care am decupat-o dupa forma tavii de copt (25*35 cm). Tava am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt.

Pentru crema : preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita

Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata etc...

O prajitura simpla, rapida si excelenta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Yugoslavia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]