Prajiturele cu caise si ciocolata

de AndreeaJ in Prajituri, 8 Iun 2011 | 13850 vizualizari

 

Este o prajitura cu gust sublim de caise, un gust acrisor dar si dulce in acelasi timp, parfumat si tare delicat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 200g zahar
  • 300 g frisca lichida
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1/2 pliculet granule de gelatina
  • 1 pachet foi pandispan de cacao
  • 200g ciocolata neagra+3 linguri smantana lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu caise si ciocolata:

Am pus un vas cu 2 litri de apa la fiert, am ales cele mai frumoase caise, le-am spalat, cand apa a fiert, am pus caisele in aceasta apa si le-am lasat 5 minute, apoi le-am trecut printr-un jet de apa rece.

In felul acesta caisele s-au curatat foarte frumos de coaja. Le-am scos samburii si apoi le-am pus intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul, le-am lasat sa fiarba impreuna 15 minute pana s-a format un fel de gem lichid.

Caisele si-au lasat destul de multa apa asa ca am scurs un pic gemul format, reducand astfel cantitatea de lichid; pentru a obtine o constistenta uniform. Le-am mixat 3 minute cu mixerul la turatie maxima, am adaugat zaharul vanilat.

Gelatina am hidratat-o intr-o lingura de apa si am adaugat-o si pe ea piureului obtinut care inca era cald.(daca intre timp se raceste, puteti reaseza craticioara pe foc dar numai putin, sa nu fiarba!, astfel incat gelatina inmuiata sa se poata dizolva uniform.)

Am lasat amestecul la racit si am mixat foarte bine frisca. Dupa ce piureul de caise s-a racit bine de tot, l-am adaugat incet peste frisca si am obtinut o crema de o culoare tare frumoasa!

Pe o bucata de staniol am pus prima foaie de cacao, si am pus peste ea primul strat de crema, din nou foaie de cacao si din nou crema, pana am terminat toate foile.

Din ciocolata si smantana  am format o glazura pe care am turnat-o peste toata prajitura. Am dat totul la frigider pentru 2 ore si apoi am taiat mici bucatele

Am decorat prajiturelele cu cate un strop de crema ramasa si cate o bucata mica de caisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa