Desi astazi este ziua lui Mos Nicolae, eu am pregatit ceva pentru Mos Craciun. Va invit la o praji tare buna, dulce-acrisoara.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la rece.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si de culoare galben deschis. Se adauga untul lichid si se incorporeaza. Se pun praful de budinca, praful de copt, zaharul vanilat si grisul si se amesteca. Se incorporeaza branza, apoi albusurile, amestecand cu o spatula de silicon.
Formele de briose se ung cu unt si se aseaza pe o tava. Se pune aluat cu branza, zmeura, apoi iar aluat si se introduce tava la cuptor pana cand prajiturelele se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.
1
Formele se pot umple pana la baza pentru ca aluatul nu va creste cat sa iasa din ele.