...in sfarsit!! de cand asteptam asemenea delicatesa!:) n-am mancat prepelita pana acum, noroc cu sotul, reteta este executata dupa gustul si ideile lui. Pot doar sa va recomand sa o incercati, a fost delicioasa!!
Prepelitele se curata, se spala si se lasa la zvantat.
Din usturoi pisat, patrunjel uscat, ulei de masline, sare si piper mixate obtinem o pasta, cu care ungem bine prepelitele, pe toate partile.
Invelim apoi fiecare prepelita cu cate o felie de bacon, le aranjam intr-o cratita sau vas yenna ce au si capac, presaram cimbru, putina sare si piper, adaugam vinul, foile de dafin si le introducem in cuptorul preincins la 200 grade, jumatate de ora, cu capacul pus, pentru a-si pastra sucurile si a nu se usca!
Apoi adaugam sucul de rosii, ciupercile champignon intregi si maslinele (clatite cu apa rece si scurse), acoperim tava si dam la cuptor inca 30 minute.
Savurati alaturi un vin alb si muuulta placere!
1
Intra cam 3-4 prepelite/portie, depinde cat de mici sunt.
2
Baconul trebuie sa fie feliat subtire si fasiile late.